רכיבים
- 4 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
- 1/2 כוס אורז לבן
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/3 1 כפות צימוקים
- 2 בצלים
- 1/2 1 עגבניות קטנות
- 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
- 1/3 3 כפות שמן זית
- פחות מכפית מיץ לימון
- 1 כף נענע טרייה קצוצה או 1/3 1 כפיות נענע מיובשת
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/3 כפית סוכר
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פלפלים ממולאים:
רגע לפני: כל כך פשוט, וכל כך טעים - ממש כמו שסבתא מכינה: מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים שיסדרו לכם מעדן של ארוחה פוטוגנית שתרשים את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון.
הכנת המילוי:
• קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.
• מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
• מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, נענע, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.
• מוסיפים למחבת כוס ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש - כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.
רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-175 מעלות.
• קוטמים את ראשי הפלפלים (לא זורקים את הראשים!), מסירים את הליבה והגרעינים.
• ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.
• מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.
• יוצקים מעל כוס מציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.
הגשה: בחרו בכלי עגול בגוון בהיר (לבן, שמנת, תכלת או ירקרק), וסדרו בו את הפלפלים. הניגודיות תדגיש את הצבע העז והיפה שלהם, וכידוע - אנחנו קודם אוכלים עם העיניים. הניחו את הכלי במרכז השולחן, והפלפלים ייחטפו מיד.