כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים

כל כך פשוט, וכל כך טעים - ממש כמו שסבתא מכינה: מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים שיסדרו לכם מעדן של ארוחה פוטוגנית שתרשים את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כמו של סבתא: פלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים
כמו של סבתא: פלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
  • 1/2 כוס אורז לבן
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/3 1 כפות צימוקים
  • 2 בצלים
  • 1/2 1 עגבניות קטנות
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1/3 3 כפות שמן זית
  • פחות מכפית מיץ לימון
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה או 1/3 1 כפיות נענע מיובשת
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/3 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פלפלים ממולאים:

רגע לפני: כל כך פשוט, וכל כך טעים - ממש כמו שסבתא מכינה: מתכון לפלפלים ממולאים באורז עם צנוברים וצימוקים שיסדרו לכם מעדן של ארוחה פוטוגנית שתרשים את בלוטות הטעם עוד לפני הביס הראשון.

הכנת המילוי:
• קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

• מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, נענע, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

• מוסיפים למחבת כוס ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש - כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

• קוטמים את ראשי הפלפלים (לא זורקים את הראשים!), מסירים את הליבה והגרעינים.

• ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.

• מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.

• יוצקים מעל כוס מציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.

הגשה: בחרו בכלי עגול בגוון בהיר (לבן, שמנת, תכלת או ירקרק), וסדרו בו את הפלפלים. הניגודיות תדגיש את הצבע העז והיפה שלהם, וכידוע - אנחנו קודם אוכלים עם העיניים. הניחו את הכלי במרכז השולחן, והפלפלים ייחטפו מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים