רכיבים
- 450 גרם חזה עוף
- 2 פלפלים ירוקים
- 3 גבעולי סלרי
- 1 בצל
- 1/2 כוס אננס כתוש עם הסירופ מקופסת שימורים
- 3 כפות קמח
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס קטשופ
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות שמן צמחי
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 פלפל שחור
- 1/2 מלח
אופן הכנת עוף חמוץ מתוק:
רגע לפני: קבלו את מנת הדגל של המטבח הסיני, עם מצרכים זמינים - והכל קורה במחבת אחד: מתכון לעוף חמוץ מתוק עם אננס שמגישים עם אורז לבן לארוחה מושלמת.
• חותכים לקוביות את נתחי חזה העוף.
• קוצצים את הבצל, חותכים לקוביות את הפלפלים ופורסים למקלות את הסלרי.
• מרסקים את האננס בקערה, משאירים את הסירופ, ומערבבים יחד עם הקטשופ, מיץ הלימון והסוכר החום.
• בצלחת שטוחה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), אבקת השום, הפלפל השחור והמלח.
• מגלגלים את קוביות העוף בתערובת הקמח.
• בווק או מחבת רחבה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה.
• מוסיפים את קוביות העוף למחבת, ומטגנים במשך 8-10 דקות. מוציאים מהמחבת ומעבירים לכלי נפרד.
• מוסיפים כף שמן למחבת, ומבשלים על אש בינונית את הסלרי, הפלפלים, והבצל במשך 5 דקות.
• מחזירים את העוף למחבת, יוצקים מעל את רוטב האננס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית במשך 2-3 דקות, עד להסמכת הרוטב ומסירים מהאש.
הגשה: מגישים את תבשיל העוף מיד. הגישו את העוף לצד אורז לבן וסלט רצועות כרוב וגזר מרענן, בקעריות עמוקות שחורות, ומקלות אכילה - צ'ופסטיקס. כדי לתת תחושה של ארוחה סינית, הוסיפו צבע אדום שחזק כל כך בתרבות של הארץ המזרחית - בדמות מפה אדומה / מפיונים אדומים / סכו"ם אדום, לבחירתכם.