כיכר השבת

באנו לעזור

מסתבר שסתם עבדנו קשה על קילוף הקיווי

הכתבה הבאה תשנה את כל מה שאתם חושבים על קיווי, קליפות והיכן נמצאים באמת החלקים המזינים והבריאים בפרי. ובכן, מסתבר שסתם עבדנו קשה על קילוף הפלומה הדביקה (חדשות האוכל)

| 11 | כיכר השבת |
סתם עבדנו קשה כל הזמן הזה?
סתם עבדנו קשה כל הזמן הזה? (צילום: shutterstock)

המרכיב הסודי לשייק מוצלח? קיווי. הגרגרים השחורים הקטנים פשוט יודעים לעשות את העבודה. אבל לא רק. אפשר פשוט לחצות אותם ולאכול את "הבשר" בכפית או לקלף ולחתוך לפרוסות מדוגמות.

אך מסתבר שכל עבודת החיתוך והקילוף הזו מיותרת לגמרי, כמו גם אכילה בכפית. למעשה, אנחנו יכולים לאכול את הקיווי כמו תפוח - כלומר, יחד עם הקליפה.

באמת? בהחלט. בנציבות הקיווי של קליפורניה (כן, יש דבר כזה) מאשרים את הדברים ואומרים כי "קליפת הקיווי אכילה לחלוטין והופכת את הפרי המזין הזה למזין עוד יותר".

ואנשים אוכלים את הקליפה כי...? אוקיי, שמעתם את הנציבות - הקליפה טובה בשבילנו. מחקר מצא שבקליפה יש פי שלושה סיבים מבשר הפרי. זה נתון די מרשים, כיוון שתוכו של הקיווי מלא שומן מזין גם כך בסך כולל של כמעט פי שניים מכמות הוויטמין C בתפוז (נהדר לתיקון רקמות ולעור זוהר) ויותר אשלגן ממה שמכילה בננה (חיוני לבריאות הלב ולתפקוד השרירים).

מזין, בטח. אבל זה גם טעים? מרקמה של הקליפה עלול לדחות אנשים, אך לא מעט מדווחים כי זה מזכיר את טעמה של קליפת האפרסק; רענן ומעט חמוץ.

איך אוכלים את הקליפה? ממש כמו כל פרי אחר, פשוט נוגסים בקיווי, אבל קודם כל חשוב לעשות הכנה מינימלית: לפני האכילה, יש לשטוף היטב את הפרי במים זורמים ובעזרת מגבת נייר או בד, משפשפים בעדינות את הקליפה. קלי קלות.

האם אנשים יחשבו שמשהו לא בסדר איתי? אולי. התגובה הטובה ביותר היא פשוט להיות מופתעים בחזרה ("כמובן שאני אוכל את הקליפה, אתה לא?"). וכמובן, אל תשכחו לעדכן בתגובות אחרי הביס הראשון.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
אבל הכי הכי זה קליפת האבטיח... וואו איך לא חשבנו על זה קודם. ולקינוח נוסיף את הקליפות של אגוזי פנאן ופיסטוק! יאמי!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
9
גם את קליפת הסברס אוכלים
ללא שם
8
פשוט לא מצאתי טעם לקלף אותה...... אחלה פרי הקווי
מוטי

הצגת כל התגובות

7
תודה רבה ניסיתי מדהים
רק אני
6
העיצה אינה טובה מפני שהקליפה שעירה ובודאי מתחבאים בפלומה מליוני חיידקים אז אם צריך לעבוד קשה ולרחוץ פלומה עם סבון ומברשת ועדיין ישארו שם חיידקים, כבר עדיף לאכול עם כפית או לקלף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודית
5
נהגתי לאכול עד ששמעתי שיש בה כנימות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה
4
זה מעולה !! אני אוכלת כל הזמן עם הקליפה במיוחד קיווי מוזהב
ניבה
3
נאכל לא קלוף … רחיצה שלו מבטלת לחלוטין החספוס. פריסה דקה וזה נפלא! לא קלוף !
חל
2
כעיקרון, כל ירק, פרי ניתן לאכול ב-100%...אלוקים ידע מה הוא אומר.... אז גם אני אוכל כמעט כל דבר עם הקליפה. רימון זה מעט בעייתי, מר, אבל מעולה לכל הגוף. בריאות לכולם🙏🙌🙏🙌
עמנואל אליהו כהן
1
פגז...שווה את המאמץ...מי יודע, אולי זה יחדש לי את הפריחה בקרקפת....
כהן צדק
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל