מאז שהתברר כי אכילת פסטה היא לא עניין נורא כל כך אחרי הכל, הפכנו לנדיבים עם הפסטה שאיכשהו משתלטת על מאזן הארוחות השבועי, בדרך כלל יחד עם רוטב עגבניות בסיסי. תכל'ס, מי צריך יותר מזה?
אז זהו שיש דרך להפוך את גם את הפסטה הבנלית והשגרתית ביותר, לטעימה עוד יותר - ואין צורך להוסיף עוד טיפת מלח.
מה צריך? פסטה מכל סוג - מבושלת, רוטב עגבניות מוכן ופלח לימון.
מה עושים? מניחים בצלחת הגשה מהפסטה המבושלת, יוצקים מעל רוטב עגבניות ולבסוף: סוחטים מעל את הלימון. אין צורך להגזים, מיץ הלימון לא אמור להיקוות בתחתית הצלחת. מערבבים היטב יחד.
אוקיי, עכשיו לפסטה שלי יהיה טעם של לימון? לא! אבל היא ללא ספק תקבל גוון מתוחכם יותר. לימונים משפרים את טעם המנה ממש כמו מלח, מינוס כל הנתרן המיותר. מיץ לימון סחוט טרי מוציא מהעגבניות את החומציות שלהן ומגביר את טעמה של הפסטה, מה שהופך את טעמי המנה למודגשים יותר.
אם החיים מחלקים לכם לימונים, תסחטו אותם על איזה ספגטי.