כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקדרת עוף ואורז

החורף כבר כאן, החזאים מדברים על סערת גשמים, ולקראתם אנחנו מגישים מתכון בניחוח חורפי: קדרת עוף עם אורז. מצוין גם כמנה העיקרית בסעודות השבת

| 5 | כיכר השבת |
קדרת עוף ואורז
קדרת עוף ואורז (צילום: פלאש 90)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג אורז פרסי משובח
  • חלקי עוף מכל סוג - חזה עוף, משולשים ושוקיים, לבחירתכם
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • שמן
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחמים מעט שמן בסיר גדול יחסית.

2. פורסים את הבצל והשום לרצועות דקות. כשהשמן רותח, מוסיפים אותם לסיר.

3. כשהבצל מזהיב מעט, מכניסים את חלקי העוף. מטגנים מעט משני הצדדים עד להשחמה.

4. מוסיפים מים, עד לכיסוי מלא של חלקי העוף. מכסים ומבשלים עד להתרככות העוף.

5. מוסיפים את האורז. יש להקפיד שהאורז יכוסה במים. בוזקים פפריקה חריפה, מתוקה ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים עד שהמים מתאדים. במידה והאורז לא מוכן דיו, יש להוסיף מים במהלך הבישול.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
דבר ראשון,לא ק"ג אורז! זה ממש המון! דבר שני הייתי ממליצה להוסיף לאורז קורט קינמון,זה מוסיף המון...
4
תודה לכיכר השבת אשתי בישלה מהמתכון יצא פצצה אבל אני מוסיף שקילו זה יותר מידי אבל היא שמה פחות כמות אבל יצא טעים ללקלק את הפנים מגניב !!!@@@###
3
תנסו למצוא באינטרנט מתכון לטבית עיראקי. טעים ולא כבד כמו החמין עם הקטניות

הצגת כל התגובות

2
לכמות כזו יש לשים 2כוסות אורז חבר'ה לא לשכןח שהאורז מכפיל את עצמו בבישול שבת שלום
1
אופס פיספסתם במאה ה-21 לא מפרסמים מתכון בלי זמנים מדויקים.
תבשילי קדרה