משקה שוקולד לבן חם וקצפת מהיר הכנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 כוסות חלב (אפשר להחליף מחצית או יותר מהכמות בשמנת מתוקה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 225 גרם שוקולד לבן
- להגשה: קצפת או מרשמלו וסירופ שוקולד או קרמל
אופן הכנת שוקולטה לבנה:
מתכון ל-5 כוסות
1. קוצצים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות.
2. בסיר בינוני, מבשלים את השוקולד הקצוץ יחד עם החלב/שמנת מתוקה ותמצית הווניל, על אש בינונית-נמוכה ומדי פעם מערבבים, עד שמתקבל נוזל שוקולדי בהיר. מסירים מהאש מיד כשהוא מתחיל לבעבע - אל תתנו לו לרתוח.
3. יוצקים מיד לכוסות, מזלפים מעל קצפת או מפזרים מרשמלו ומוסיפים סירופ שוקולד או קרמל (או הכל יחד אם אתם ממש בעניין).