רכיבים
- 4 פילטים של דג אמנון (מושט) במשקל 140 גרם כל אחד
- 2/3 כוס פירורי לחם פנקו
- 1 כף גרידת לימון (לא חובה)
- 1 כף שמן זית + שמן זית נוסף לשימון התבנית
- 2 כפיות בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנת שניצל דג אפוי בציפוי פריך:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. מפזרים את פירורי הלחם בשכבה אחת בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 5-6 דקות, כדי שיקבלו גוון זהוב קל. מערבבים פעם אחת, באמצע הקלייה, ונזהרים להוציא את הפירורים בזמן, שלא יישרפו.
3. בקערה בינונית, מערבבים את גרידת הלימון, 1 כף שמן זית, הבזיליקום, המלח והפלפל השחור, ומוסיפים את פירורי הלחם הקלויים, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מייבשים את הפילטים בעזרת נייר סופג, ומצפים אותם בתערובת פירורי הלחם המתובלת משני הצדדים, בעזרת לחיצתם לתוך התערובת. מעבירים את הדגים המצופים לתבנית אפייה משומנת, ומפזרים מעל את שאר הציפוי.
5. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב-שחום.