רכיבים
- 8 ראשי פטריות פורטבלו, חצויות לשניים
- 1 בצל, פרוס עבה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 8 פרוסות לחם עם קרום ("קשה") פריך
- 4 כפות גבינת שמנת
- 8 כפות גבינת ריקוטה
- 220 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה ל-12 פרוסות
אופן הכנת כריך אפוי עם פטריות צלויות וגבינות:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הפטריות ופרוסות הבצל עם 2 כפות שמן זית והחומץ הבלסמי. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית אפייה בשכבה אחת. צולים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהפטריות רכות וזהובות.
3. במקביל, מזלפים או מברישים את שמן הזית שנותר על צד אחד של כל פרוסת לחם.
4. הופכים את הפרוסות לצד ללא השמן. על 4 מתוכן מורחים 1 כף גבינת שמנת ועל ה-4 האחרות מורחים 2 כפות ריקוטה על כל אחת.
5. מרכיבים את הכריכים: מניחים שכבת פטריות ובצל צלויים על הפרוסות שמרוחות בריקוטה (השתמשו ב-4 חצאי פטריות וב-4 פרוסות בצל לכל פרוסה). מניחים 3 פרוסות מוצרלה טרייה על הפטריות והבצל, ולבסוף סוגרים את הכריך עם הפרוסות שמרוחות בגבינת השמנת.
6. מסדרים את הכריכים המוכנים בתבנית אפייה ואופים במשך 15 דקות, עד שהגבינה נמסה והלחם מזהיב. מוציאים, חוצים לשניים כל כריך ומגישים חם עם המון צ'יפס.
>> רוצים עוד? הנה מתכון לסנדוויץ' קלוי עם עגבניות צלויות וגבינה