השמרים ישנים
זו כנראה הסיבה השכיחה ביותר לכך שהבצק אינו תופח. אנחנו יודעים שזה מתסכל, אבל אם פג תוקפם של השמרים, הבצק לא יתפח ואתם תקבלו לחם במרקם של אבן.
הקפידו לאחסן את השמרים כראוי, במקום קריר ומוצל, ולא להשתמש בהם אחרי שתאריך התפוגה שלהם עובר.
המים חמים מדי
כן, שמרים אוהבים סביבה חמימה, וזו הסיבה שאנחנו בדרך כלל מוסיפים מים פושרים או חלב לבצק. עם זאת, אם המים או החלב חמים מדי, הם "יהרגו" את השמרים. הטמפרטורה הטובה ביותר של המים צריכה להיות בין 35 מעלות ל-40 מעלות.
טמפרטורת ההתפחה
אם המטבח קר מדי, הבצק לא יתפח. שמרים תופחים בסביבה חמימה ונטולת רוח. הניחו את קערת הבצק באזור חמים.
אין לכם סבלנות
סבלנות היא מילת המפתח כשזה מגיע להתפחה. לפעמים הבצק יצטרך 2-3 שעות כדי לתפוח כמו שצריך. תנו לו קצת זמן. אחרי הכל, אתם אופים לחם, לא מצות.