זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 בצל לבן גדול / בצל סגול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 350 גרם ספגטי מחיטה מלאה
- 60-100 גרם פרוסות זיתים שחורים
- 400 גרם לבבות ארטישוק, שטופים, מסוננים וקצוצים
- 3/4 כוס גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 2 כפות צלפים
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1/2-1/4 כפית שבבי פלפל אדום יבש
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 3 כוסות ציר מרק ירקות ללא מלח או מים + מעט אבקת מרק דלת נתרן
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה / סיר נמוך ורחב, מוסיפים את הבצל והשום, ומדי פעם מערבבים, עד שהם מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את הספגטי למחבת - בשלמותם או שוברים לחצי, אם צריך - ועליהם מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולבסוף יוצקים על הכל את ציר הירקות / המים.
3. מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית או בינונית-נמוכה וממשיכים לבשל במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהספגטי מבושלים במידה הרצויה.