אומרים שמרק העוף הוא אחד המתכונים היהודיים העתיקים ביותר בעולם. גם אם לא, המנה הזאת משלימה את שולחן השבת ומשמשת אתנחתא עשירה בטעם בין הדגים לבשר. כשהחורף עדיין כאן, אין כמו צלחת מרק עוף מהבילה להתחמם ולהנות מהטעם.
החומרים למרק עוף:
בצל גדול
סלרי
גזרים קלופים
חלקי עוף: כנפיים, שוקיים, וגרונות
קישואים קלופים או זוקיני
כרוב
קולורבי
דלעת
פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה:
קולפים את הבצל, מניחים בסיר, מכסים מים ומרתיחים מעט. מוסיפים את חלקי העוף, את הפטרוזיליה והסלרי. כשהעוף רך, מוסיפים את הירקות בהדרגה.
לבשל עד שהירקות רכים ומתפרקים בקלות.
אפשר להוסיף קניידלעך ולשדרג את המרק.
לבריאות!