מרק העוף שעולה על שולחן השבת אינו שלם בלי קניידלעך - הכופתאות שהפכו פריט חובה לכל חובב אוכל יהודי אותנטי.
הקניידלעך הולכים מצוין עם מרק עוף מסורתי, המורכב מירקות שורש וחלקי עוף.
לפניכם המתכון למרק, ולקניידלעך.
להכנת המרק:
בצל שלם,
כמה גזרים,
כמה קישואים,
עלה סלרי,
כרוב (לאוהבים)
פטרוזיליה
חלקי עוף (עדיפות לחלקים שומניים)
מלח
ההכנה:
מרתיחים את חלקי העוף, הבצל, הסלרי והפטרוזיליה בסיר. מכסים עם מים. כשהעוף מתרכך, מוסיפים את הירקות עד שמוכנים.
להכנת הקניידלעך:
ערבבו 2 ביצים היטב עם מלח וקצת שום גבישי, עם רבע כוס מים
הוסיפו חצי כוס קמח מצה בהדרגה וכף שמן, תוך כדי עירבוב.
להוסיף מים במידת הצורך, אם הבלילה קשה מדי.
להניח לכחצי שעה להתקרר, ואחר כך ליצור מהעיסה כדורים קטנים. לבשל במרק הרותח, עד להכנה.
לבריאות!