רכיבים
- 4 סלקים בינוניים, אך קטנים יותר מכדור טניס
- 1/4 בצל סגול או לבן, קצוץ דק
- 2 שיני שום
- 3 מלפפונים קטנים
- 1/2 צרור שמיר טרי
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- לזילוף: שמן זית / יוגורט / שמנת חמוצה
אופן הכנת גספצ'ו סלק:
1. בסיר בינוני, מניחים את הסלקים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 45-60 דקות, עד שהסלקים רכים. מניחים בצד עד שהסלקים ומי הבישול קרים.
2. לאחר שהסלקים קרים, מקלפים אותם בידיים, חותכים לרבעים - ושומרים בצד סלק אחד שלם.
3. בבלנדר, טוחנים לתערובת חלקה מאוד את רבעי הסלק יחד עם 2 כוסות ממי הבישול או מים קרים, מחצית מכמות הבצל הקצוץ, 2 שיני השום, 2 מלפפונים - פרוסים לאורך (שומרים בצד מלפפון אחד שלם), מלח, פלפל שחור, חומץ ו-2/3 מכמות השמיר (את השאר שומרים לקישוט). טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
4. לקישוט: חותכים לקוביות קטנות את הסלק והמלפפון שנותרו בצד, חותכים גם אבוקדו קטן לקוביות וקוצצים את השמיר הנותר.
5. יוצקים את המרק לקעריות אישיות - ככל שהוא קר יותר, זה טוב יותר - מקשטים בירקות החתוכים, מזלפים מעט שמן זית / יוגורט / שמנת חמוצה ומגישים מיד.