רכיבים
- 400 גרם חזה עוף
- 400 גרם כבד עוף
- 1 בצל גדול
- 1 כף הל טחון
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כף פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כף אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/3 כוס שמן זית
- לרוטב הטחינה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 2 שיני שום
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- עד 1 כוס מים
אופן הכנת מעורב ירושלמי:
רגע לפני: ל'יום ירושלים' יש משמעות סנטימנטלית מיוחדת - גם אם אתם לא ירושלמים. אז מה מתאים יותר להגיש היום בארוחה המשפחתית פיתה עם מעורב ירושלמי עסיסי ורוטב טחינה ביתי? מתכון למעורב ירושלמי נהדר.
• קוצצים את נתחי העוף לקוביות בגודל סנטימטר וחצי.
• פורסים את הבצל לטבעות.
• מערבבים בקערה את קוביות העוף, טבעות הבצל, התבלינים ושמן הזית ומשרים למשך 5 שעות עד יממה.
• מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה, מוסיפים את תערובת העוף המתובלת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד להשחמה טובה.
• הכנת רוטב הטחינה: כותשים את השום ומערבבים היטב בקערה יחד עם הטחינה הגולמית, הלימון ועד כוס מים אחת - עד לקבלת מרקם סמיך-נוזלי.
• מגישים את תערובת העוף בפיתה, מזלפים מעל את הטחינה, מוסיפים ירקות טריים, חמוצים וצ'יפס - מתכון לצ'יפס מושלם.