זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שקדים קלופים
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 שיני שום, כתושות קלות
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת רוטב איולי:
מתכון לכוס רוטב אחת
1. מרתיחים סיר קטן מלא מים, מוסיפים את הביצה ומבשלים אותה במשך 4 דקות. מיד לאחר הבישול, מוציאים את הביצה לקערה של מי קרח, ומערבבים אותה בפנים במשך דקה, עד שהיא קרה למגע - כדי לעצור את הבישול.
2. בזהירות, מפרידים את הביצה מהקליפה (החלמון הצהוב עדיין יהיה נוזלי), וטוחנים בבלנדר או במוט בלנדר, יחד עם השמן, השקדים, מיץ הלימון והשום, עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.
3. מוסיפים לתערובת 2 קוביות קרח גדולות, וממשיכים לטחון עד שהרוטב מסמיך ומקבל גוון לבן, במשך דקה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
ניתן להכין את הרוטב 3 ימים מראש ולשמור במקרר בכלי אטום.