רכיבים
- 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשמיניות
- 6 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
לאיולי האבוקדו:
- 2 אבוקדואים בשלים
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 2 כפות בזיליקום, קצוץ
- 1 כף שום טחון
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את נתחי תפוחי האדמה, 3 כפות משמן הזית, המלח והפלפל בשקית עם סגירה רב פעמית ומנערים היטב.
2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומפזרים אותם בצורה אחידה.
3. מעבירים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, תוך כדי הפיכה פעם אחת, עד לאפייה אחידה ולקבלת גוון שחום-זהוב.
4. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית הנותר, השום והפטרוזיליה.
5. מוסיפים את התערובת לתפוחי האדמה החמים ומקפיצים לאיחוד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
6. מכינים את איולי האבוקדו: מניחים את בשר האבוקדו על קרש חיתוך. חותכים לחתיכות קטנות ומעבירים לבלנדר.
7. מוסיפים לבלנדר את השמנת החמוצה, הבזיליקום, השום הטחון, מיץ הלימון, הצ'ילי הגרוס וקורט מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
8. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון במידת הצורך. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כפית מים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.