רכיבים
- 6 פרגיות נקיות
- מלח
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 6 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- לירקות:
- 2 פקעות שומר
- 3 בטטות
- 1 בצל סגול
- 2 בצלים לבנים
- 1 ראש שום שלם
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 כף מלח גס
- שמן זית לזילוף
- קמצוץ טימין
אופן הכנת פרגיות וירקות אפויים:
רגע לפני: מנה עיקרית נהדרת בתבנית אחת: מתכון להכנת פרגיות צלויות על מצע ירקות אפויים. נתחי עוף עסיסיים מתובלים היטב לאחר צלייה קלה ואיחוד נפלא בתנור עם מגוון ירקות.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• חותכים את כל הירקות לרבעים.
• מסדרים את רבעי הירקות בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח וטימין.
• אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות.
• מניחים את הפרגיות בקערה, ומתבלים בפפריקה, שמן זית ומלח, כותשים את שיני השום ומערבבים הכל יחד, כך שהפרגיות יספגו היטב את הטעמים.
• מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים עליה את הפרגיות המתובלות, במשך 3 דקות מכל צד.
• מוציאים את תבנית הירקות מהתנור, מניחים את הפרגיות מעל הירקות ומכסים בנייר כסף. אופים במשך 30 דקות נוספות ומוציאים.
הכנתם. ספרו לנו איך יצא!