כיכר השבת
מבשלות בריא

חלבון מוסיף המון: סלט פרגיות ברוטב ויניגרט הדרים

והשבוע, ב"מבשלות בריא", אינטרפרטציה מעניינת לסלט העוף הרגיל והמוכר: סלט פרגיות. מה יש לנו בו? ירקות צבעוניים ורעננים, קוביות פרגית המתובלות קלות ורוטב מעניין שבעצם "עושה" את כל המנה (מתכונים, אוכל, מבשלות בריא, כיכר TV)

|
8
| כיכר השבת |
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לפרגית:

  • 300 גרם פרגיות נקיות, חתוכות לקוביות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • תרסיס שמן

לפרגית:

  • 5 עלי חסה, שטופים
  • 1 גמבה
  • 1 מלפפון
  • 6 עגבניות שרי
  • 1/2 בצל סגול
  • 1/2 אבוקדו בשל

לרוטב הויניגרט:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מיץ תפוזים
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הפרגיות: בקערה, מערבבים את כל חומרי התיבול ומוסיפים את הפרגיות. מרססים במעט ספריי שמן ואופים בחום של 180 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.

2. בינתיים, חותכים את הירקות לרצועות ומניחים בקערת הגשה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

4. מרכיבים את המנה: מעל הירקות מניחים את הפרגיות ומעל יוצקים בנדיבות את הרוטב. מגישים חם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות