זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לפרגית:
- 300 גרם פרגיות נקיות, חתוכות לקוביות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- תרסיס שמן
לפרגית:
- 5 עלי חסה, שטופים
- 1 גמבה
- 1 מלפפון
- 6 עגבניות שרי
- 1/2 בצל סגול
- 1/2 אבוקדו בשל
לרוטב הויניגרט:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף חרדל
- 1 כפית דבש
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית מיץ תפוזים
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הפרגיות: בקערה, מערבבים את כל חומרי התיבול ומוסיפים את הפרגיות. מרססים במעט ספריי שמן ואופים בחום של 180 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.
2. בינתיים, חותכים את הירקות לרצועות ומניחים בקערת הגשה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
4. מרכיבים את המנה: מעל הירקות מניחים את הפרגיות ומעל יוצקים בנדיבות את הרוטב. מגישים חם.