רכיבים
- 8 חלקי עוף - משולשים ושוקיים, מופרדים
- 2 כפות + 1 כפית שמן קנולה / שמן זרעי ענבים
- 2 בטטות גדולות, חצויות לאורך וכל חצי חתוך ל-4 פלחים
- 8 ענפי בצל ירוק, ללא הקצוות
- 3 כפיות מלח גס
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 2 כפיות פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תימין מיובש
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
- 1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן הכנת עוף ובטטות אפויים בתיבול פיקנטי מתקתק:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה עם 1 כפית שמן.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות וענפי הבצל הירוק. מוסיפים 1 כף שמן, מתבלים עם 1 כפית מלח, ומערבבים ומעבירים את תכולת הקערה לצד אחד של התבנית (בצד השני יישמר לעוף).
3. באותה קערה, מערבבים היטב את הסוכר החום, הפלפל האנגלי, הקינמון, התימין, הכמון, הג'ינג'ר, הפפריקה, אבקת השום, אגוז המוסקט, הפפריקה החריפה, כף השמן הנותר ו-2 כפיות מלח. לבסוף, מוסיפים את העופות ומערבבים יחד לציפוי מלא.
4. מסדרים את העופות המצופים בתבנית כשצד העור כלפי מעלה, ואופים במשך 20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים במשך 20 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות והעופות מבושלים היטב. מגישים חם לצד אורז לבן.