רכיבים
- 450 גרם בשר הודו טחון
- 2 שיני שום
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות תימין קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 1 אבוקדו
- 4 לחמניות עגולות גדולות או 8 לחמניות קטנות
- ירקות לבחירה: חסה, עגבנייה, בצל
- לזילוף: מיונז, קטשופ או חרדל לבחירה
אופן הכנת כריך הודו:
רגע לפני: מנת בורגר קלילה אך משביעה שמתאימה לימים חמים: מתכון לכריך הודו עסיסי עם אבוקדו בחריפות מעודנת, שטעים לאכול עם צ'יפס בצד. הכנה מהירה ופשוטה.
מתכון ל-4 קציצות הודו גדולות או 8 קטנות.
• כותשים את שיני השום, ומערבבים בקערה יחד עם בשר ההודו הטחון.
• מוסיפים לקערה את הכוסברה והתימין הקצוצים, מתבלים בכמון, אבקת צ'ילי, חרדל דיז'ון, רוטב צ'ילי חריף, מלח ופלפל שחור. מערבבים בעדינות, ולא יותר מידי.
• יוצרים ארבע קציצות גדולות או 8 קציצות קטנות מהעיסה.
• מחממים היטב מחבת פסים וצולים עליה את הקציצות, עד שהן משחימות משני הצדדים.
• חוצים לשניים את הלחמניות, פורסים את הירקות ומסדרים את ההמבורגר. מגישים עם צ'יפס חם.