לבצק:
- 1 ק"ג קמח כוסמין או קמח מלא, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 2 כפות מלח
- 4 כפות גבינה לבנה
- 2 כפות פסטו <a href="https://www.kikar.co.il/386345.html">לחצו כאן למתכון</a>
למילוי:
- 10 פרוסות גבינה צהובה, כל פרוסה חותכים ל-4 ריבועים
- 250 גרם גבינה צפתית, חתוכה לריבועים
- 1 כוס זיתים שלמים מגולענים - שחורים / ירוקים / קלמטה
לציפוי:
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף פסטו
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מניחים את הרכיבים לפי הסדר הבא: קמח, שמרים, סוכר, 1/2 כוס שמן זית, מים, מלח, גבינה לבנה ופסטו. לשים 8 דקות עד שהתערובת מתגבשת לבצק ואז מוסיפים את 1/4 כוס שמן הזית הנותרת. לשים עד להיטמעות מלאה בבצק.
2. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. על משטח מקומח, מגלגלים כל חלק לכדור ומתפיחים שוב במשך 30 דקות.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות, אפשר על טורבו, ומסדרים את כדורי הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות ומוציאים מהתנור.
5. כל כדור לחם אפוי חלקית חותכים ל-3 פסים אורכיים ו-3 פסים רוחביים - אך לא עד הסוף, כך שייווצרו ריבועים שמחוברים למטה.
6. בין הריבועים, מכניסים גבינה צהובה, גבינה צפתית וזיתים. בכלי קטן, מערבבים את הפטרוזיליה עם שמן הזית, השום, המלח והפסטו ומברישים את ריבועי הלחם ב-3/4 מהתערובת.
7. מחזירים את הלחמים לתנור ואופים עד שהם מקבלים גוון שחום יפה והגבינות מבעבעות. מיד כשמוציאים את הלחמים מהתנור, מברישים אותם בתערובת הנותרת. מגישים מיד.