רכיבים
- 1/2 4 כוסות קמח
- 1/2 שקית שמרים טריים
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/4 1 כוסות חלב חמים
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 30 גרם חמאה רכה
- שמן לטיגון עמוק
- אבקת סוכר לפיזור
אופן הכנת לביבות מתוקות:
רגע לפני: לביבות הם התשובה המוצלחת לארוחת בוקר מהירה. בניו אורלינס לקחו את הסופגנייה המסורתית צעד אחד קדימה והפכו אותה לארוחה לגיטימית. מתכון לביבות מתוקות אווריריות, רכות וטעימות טעימות.
• מערבבים במיקסר עם וו לישה את הסוכר, השמרים, החמאה והחלב במשך דקה.
• טורפים את הביצה ומוסיפים למיקסר. מערבבים במשך דקה נוספת.
• מוסיפים את הקמח והמלח, מנמיכים את המיקסר למהירות נמוכה ומעבדים יחד, עד שהקמח נטמע.
• מגבירים את המהירות ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה ומתערבל סביב וו הלישה.
• כשהבצק רך ונעים למגע, לשים אותו מעט ביד ויוצרים כדור. מניחים להתפחה בקערה למשך שעה וחצי, עש שהבצק מכפיל את נפחו.
• מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
• מחלקים לשניים את הבצק, מרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול ומחלקים את העלים לריבועים בגודל 7X6 ס"מ.
• כשהשמן חם (זורקים לסיר חתיכת בצק קטנה, אם נוצרו בועות והבצק צף - זה אומר שהשמן חם), מורידים בזהירות 2-3 ריבועי בצק לסיר.
• מטגנים דקה מצד אחד, הופכים ומטגנים פחות מדקה. מוציאים לנייר סופג. היזהרו לא לטגן על אש גבוהה מידי, הגוון הנכון ללביבות הוא זהוב ולא שחום.
• מגלגלים באבקת סוכר כשהלביבות חמות ומגישים מיד.