רכיבים
- 250 גרם קמח
- 1 חבילת חמאה
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
- למלית:
- 2 בצלים
- 1 סלסלת פטריות
- 1/4 חבילת גבינה מלוחה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: הם קטנים וטעימים, ונראה אתכם מסתפקים רק באחד מהם: מתכון למאפים אישיים כרוכים כמו קרואסונים עם מלית בטעם מלוח-עדין של פטריות, בצל וגבינה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• שמים בקערת מיקסר את הקמח, החמאה (חתוכה לקוביות, כדי להקל על הלישה), השמן, המים והמלח, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. שומרים בקירור למשך שעה.
הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצלים, מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
• ממתינים שהבצל והפטריות יצטננו מעט, מסננים מנוזלים ומעבירים אותם לקערה. מגרדים את הגבינה המלוחה בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנת המאפים:
• מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ.
• מחלקים כל עיגול בצק, ל10-12 משולשים שווים.
• בחלקו הרחב של כל משולש מניחים מעט מן המלית ומגלגלים בעדינות לכיוון החלק הצר.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את הקרואסונים, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!