![קרואסונים מלוחים במילוי פטריות וגבינות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/08/31/672e3840-033f-11ef-bda2-67c3ab9302bb__h667_w1000.jpg)
![קרואסונים מלוחים במילוי פטריות וגבינות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2014/08/31/672e3840-033f-11ef-bda2-67c3ab9302bb__h667_w1000.jpg)
רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1/2 1 חבילות חמאה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס מים
- קורט מלח
- למלית:
- 2 בצלים
- 1 סלסילת פטריות
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 50 גרם גבינה מלוחה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת קרואסונים ממולאים:
רגע לפני: מאפים קטנים שקשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים: מתכון לקרואסונים עם מלית רכה ועסיסית של פטריות וגבינה - מגישים טרי עם ירקות פרוסים ויש לכם בראנץ' מושלם.
• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
• שמים בקערת מיקסר את הקמח, החמאה (חתוכה לקוביות, כדי להקל על הלישה), השמן, המים והמלח, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. שומרים בקירור למשך שעה.
הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצלים, מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
• ממתינים שהבצל והפטריות יצטננו מעט, ומעבירים אותם לקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
הכנת הקרואסונים:
• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי 3 ס"מ.
• כל עיגול בצק, מחלקים ל10-12 חלקים שווים.
• בחלקו הרחב של כל משולש שמים מעט מן המלית ומגלגלים בעדינות לכיוון החלק הצר.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את הקרואסונים, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות, עד להזהבה יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!