רכיבים
- חבילת בצק עלים מופשר וקר
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 כף מלח
- 1 ביצה טרופה להברשה
- שומשום / כצח לפיזור
אופן ההכנה:
• מפשירים את בצק העלים ומכוונים את התנור לחום של 190 מעלות.
• לאחר הפשרת בצק העלים לטמפרטורת החדר (שימו לב שהבצק לא יהיה קפוא, אך יישאר קר), מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו קלות את הבצק למלבן דק בעובי 2 מ"מ.
• מחלקים את הבצק לריבועים שווים בגודל 10X10 ס"מ.
• מערבבים היטב את הגבינה עם כף המלח ומניחים כפית גדושה במרכז כל ריבוע בצק.
• מקפלים כל ריבוע למשולש ומהדקים את הקצוות.
• מסדרים את משולשי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, טורפים את הביצה, מברישים את המשולשים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או כצח.
• מכניסים לאפיה במשך 10 דקות, מידי פעם בודקים את התנור ומוציאים כאשר הבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!