רכיבים
- 450 גרם אטריות אורז רחבות
- 2 כפות שמן צמחי
- צרור בצל ירוק, פרוס דק
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 450 גרם בשר טחון
- 1/2 כוס ציר עוף
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
- 3 כוסות עלי תרד, קרועים בצורה גסה
- 1/2 כוס נבטים
- 1/2 כוס בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה, על אש בינונית. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומכסים במים הרותחים. נותנים להן "לשבת" עד שמתרככות, במשך 5-7 דקות.
2. לבינתיים, מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק והג'ינג'ר; מבשלים עד לריכוך, במשך כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא משחים היטב, במשך כ-5 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הציר, רוטב הסויה, חומץ האורז ורוטב הצ'ילי. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד לצמצום קל, במשך כ-3 דקות.
4. מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים עד שהם מתרככים במשך דקה. מוסיפים את אטריות האורז המרוככות ומקפיצים היטב לשילוב. מקשטים בנבטים ובוטנים ומגישים.