סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 2 חבילות לבבות חסה, חתוכים גס
- 20 עגבניות שרי, חצויות
- 1 בגט / לחם כפרי, חתוך לקוביות
- 20 גרם חמאה / תחליף חמאה פרווה איכותי
- אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב שום:
- 500 מ"ל מיונז
- 5 כפות מיץ לימון טרי
- 250 מ"ל מים
- 4 שיני שום
- 2 כפיות מלח
- 1 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות הבגט במגש אפייה מרופד בנייר אפייה. ממיסים את החמאה, מזלפים מעל קוביות הבגט, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 17 דקות.
2. מניחים בקערה את כל רכיבי הרוטב וטוחנים היטב בבלנדר יד עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
3. בקערת הגשה, מניחים את החסה והעגבניות, יוצקים מעל את רוטב השום ומערבבים היטב בעדינות. מפזרים מעל את הקרוטונים ומגישים מיד.