רכיבים
- 3 כוסות פתיתים מבושלים (מ-1/2 1 כוסות פתיתים יבשים)
- 85 גרם (כ-4 כוסות) תערובת עלי בייבי ארוגולה
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 60 גרם גבינת פטה, מפוררת
לרוטב:
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית דבש
- 1 כף לימון כבוש קצוץ (לא חובה)
- 1 כפית בזיליקום מיובש או חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים כף מלח ומביאים לתריחה. מבשלים את הפתיתים במשך 8-10 דקות או עד שהם רכים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה, שיצטננו.
2. במקביל, מכינים את הרוטב: טורפים במרץ את מיץ הלימון, שמן הזית, הדבש, הלימון הכבוש והבזיליקום עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור - קורט נדיב מכל אחד ומערבבים.
3. מוסיפים את הרוטב לפתיתים כשהם קרים יחסית, מערבבים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים לקערה את העלים, קוביות המלפפון וגבינת הפטה, מערבבים ומגישים מיד.