רכיבים
- 200 גרם אטריות אורז, מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה ומסוננות
- 15 גרם ג'ינג'ר טרי, מקולף, קצוץ גס ואז מעוך במכתש ועלי או כותש שום
- 2 ליים בינוניים
- 600 גרם ירקות חתוכים דק, כמו: גזר, פלפל אדום מתוק, מלפפון, צנון ואפונה
- 2-3 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
- 25-30 גרם בוטנים
- 1 כפית שומשום
- חופן קטן של עלי נענע
- חופן קטן של עלי כוסברה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס או 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מגרדים דק את קליפות הליים לקערה גדולה ואז סוחטים אותם מעל. מוסיפים רוטב סויה, שבבי צ'ילי או פרוסות פלפל חריף, שמן זית ושמן שומשום ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לקערה עם הרוטב את הירקות שבחרתם ואת הבצל הירוק.
3. במחבת יבשה על אש בינונית, קולים את הבוטנים והשומשום עד להזהבה. מרסקים היטב מחצית מכמות הבוטנים והשומשום - את החלק המרוסק מוסיפים לקערה ואת מה שנשאר שלם, שומרים להגשה.
4. מוסיפים לקערה את האטריות, את עלי הנענע והכוסברה ואת הבוטנים והשומשום שנותרו. מתבלים בפלפל שחור ועוד קצת רוטב סויה, אם רוצים, ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.