כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט בטטות וגרגירי חומוס אפויים ברוטב טחינה

3 הרכיבים המרכזיים של הסלט זה בטטות וגרגרי חומוס פיקנטיים ופריכים ורוטב טחינה מופלא. משם, קחו את זה לאן שאתם רוצים או שתקשיבו לנו ותלכו על שילוב של אבוקדו ועלי קייל לסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
סלט בטטות וגרגירי חומוס עם אבוקדו וקייל ברוטב טחינה
סלט בטטות וגרגירי חומוס עם אבוקדו וקייל ברוטב טחינה (צילום: Megan Sherling on Unsplash)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות או פרוסות לעיגולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1-2 כפיות אבקת צ'ילי או 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) של גרגירי חומוס, מסוננים ושטופים היטב
  • 15 עלי קייל, שטופים וקצוצים גס
  • 1-2 אבוקדו, פרוסים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1-2 שיני שום, מגוררות או כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/3 כוס פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, אבקת צ'ילי, פפריקה וקורט מלח ופלפל שחור. מפזרים אותם בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים אותן בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות.
2. מוציאים מהתנור, מפזרים מלמעלה את גרגירי החומוס ואת שמן הזית שנותר, מערבבים קלות ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, עד שגרגירי החומוס פריכים והבטטות רכות.

3. בבלנדר, טוחנים את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.

4. בקערת סלט גדולה, מניחים את עלי הקייל הקרועים, שופכים מעל את הבטטות וגרגירי החומוס, מערבבים ואז יוצקים על הכל את הרוטב ומערבבים שוב. מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו ומפזרים עוד פרמזן ופטרוזיליה קצוצה, אם רוצים. מגישים מיד.
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
נשמע פצצה
4
בזכות הרוטב ולא בגלל. המילה בגלל מסמנת שלילה משהו לא נעים: בגללו נפלתי. המילה בזכות מדגישה את החיוב
3
נשמע טעים ,אעשה זאת

הצגת כל התגובות

2
ואם אין לי קייל אפשר חסה?
1
טיפ לגבי הקייל - מומלץ לחלוט את העלים במים רותחים עם מעט מלח.זה מפיג את המרירות גומרכך את העלים.
סלטים מהמטבח הכשר