כיכר השבת

מתכון לסלט מלפפונים ובצל סגול חמצמץ ומרענן

הסלט הזה הוא מסוג התוספות שכל ארוחה צריכה בצד, כבדה וקלילה, והם גם מנה נהדרת בפני עצמו. מתכון לסלט מלפפונים, בצל סגול ושמיר - חמצמץ-מתקתק ומרענן מאוד (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט מלפפונים, בצל סגול ושמיר
סלט מלפפונים, בצל סגול ושמיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 מלפפונים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 בצל סגול, חצוי ואז פרוס דק
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס חומץ
  • 2 כפות סיידר תפוחים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בקערה, מניחים את החומץ, סיידר התפוחים, הסוכר, המלח ושבבי הצ'ילי. מערבבים לנוזל כבישה אחיד ואז מוסיפים את פרוסות הבצל הסגול ומשרים אותן במשך 5-10 דקות.

2. בקערת הגשה, מניחים את המלפפונים והשמיר, מסננים את פרוסות הבצל מהנוזל אך לא שופכים אותו, אלא שומרים לרוטב. מוסיפים לקערה גם את פרוסות הבצל המסוננות.

3. יוצקים לקערה 1/2 כף שמן זית וכף שלמה מנוזל הכבישה, מערבבים בעדינות, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר