סלט ברוקולי קיצי עם רוטב שקדים קרמי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים קטנים
- 2 כוסות כרוב סגול קצוץ דק
- 1/2 כוס צימוקים מוזהבים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
- מלח
- 2 כפות חמאת שקדים
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את הברוקולי, הכרוב, הצימוקים, השקדים והבצל הירוק ומערבבים.
2. מניחים את מיץ התפוזים, קורט מלח, חמאת השקדים, הבצל הסגול והשמן במעבד מזון וטוחנים, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יוצקים את הרוטב מעל הירקות ומקפיצים לשילוב.
4. מגישים מיד ומוסיפים עוד מיץ תפוזים, לפי הצורך.