רוטב איולי פיקנטי עם פלפלים חריפים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף ממרח פלפלים אדומים חריפים
- 1 שן שום
- גרידת קליפה מליים אחד
- מלח ופלפל שחור
- 3/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. בצנצנת מייסון גבוהה עם נפח בינוני שמוט בלנדר יכול לעבור בקלות בפתח שלה, מניחים את הביצים, ממרח הפלפלים, שן השום, גרידת הליים, מלח ופלפל שחור. יוצקים את השמן על הכל ונותנים לכל המרכיבים לנוח יחד לפחות 15 שניות.
2. מכניסים לצנצנת את מוט הבלנדר, כמעט עד התחתית וטוחנים בלי להזיז את המוט במשך 3 שניות. ואז מעלים ומורידים את המוט בצנצנת, עד שמתקבל רוטב אחיד.