רוטב פטריות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 15 גרם חמאה או 1 כף שמן זית
- 2 כפות שמן זית
- 5 כוסות פטריות פורטבלו חצויות או פרוסות
- 2 גבעולי תימין טרי
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב מעורבב עם 3 כפיות קמח תירס או קורנפלור
- 1-2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הפטריות והתימין ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
2. לאחר שהפטריות מזהיבות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שהוא ריחני.
3. יוצקים פנימה את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה עדינה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומתאחד.
4. מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות