רכיבים
- 8 פלפלים מסוג חלפיניו טריים
- 4 פלפלים חריפים ירוקים כהים
- 1 ראש שום שלם בינוני
- 2 כפות פפריקה אדומה חריפה / מתוקה
- 4 כפות וויסקי (לא חובה)
- 1/2 לימון סחוט היטב
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- 1/2 1 כפות מלח
אופן הכנת רוטב פירי פירי:
שימו לב: כמות הפלפלים החריפים והשום תקבע את רמת הנועזות של הרוטב.
1. כותשים את השום ומעבירים לקערה.
2. שוטפים וקוצצים את הפלפלים, ומעבירים לסיר. חשוב ללבוש כפפות לטקס בזמן הטיפול בפלפלים, בשל החריפות הרבה שלהם.
3. מוסיפים לסיר את הפפריקה, המלח, הוויסקי ושמן הזית ומבשלים על אש גבוהה במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים יחד במשך חצי דקה ומסירים מהאש.
5. מצננים היטב את התערובת המבושלת. לאחר שהתקררה לגמרי, סוחטים לתוכה חצי לימון ומערבבים היטב.
6. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים במשך 2 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת סמיכה.
6. מאחסנים בכלי זכוכית אטום ומחכים לפחות 14 שעות עד שבוע לפני השימוש המגוון בו: מרינדה לעוף צלוי, נזידי בשר ותבשילי קדרה או סתם כממרח עם המון לחם.