מצרכים לבצק
- מלח 1.5 כף
- קמח 1 ק"ג
- שמרים יבשים 1.5 כף
- סוכר 4 כף
- שמן 4 כף
- מים חמימים 4 כוס
- תבנית אינגלייש קייק 4 יחידות
מצרכים לציפוי
- בצל מגורד/ חתוך לקוביות 1 יחידות
- פפריקה מתוקה 1 כפית
- שמן 5 כף
אופן ההכנה:
הניחו בתחתית קערת המיקסר מלח, הניחו קמח, חפרו גומה, טמנו את השמרים בתוך הגומה וכסו. שמרו שהשמרים לא יגעו במלח. הוסיפו את שאר החומרים.
ערבבו את הבצק במיקסר עם וו המיועד לכך, עד לקבלת עיסה אחידה (העיסה יוצאת מעט נוזלית).
שפכו את עיסת הבצק לארבע תבניות אינגלייש קייק. ישרו את הבצק בעזרת אצבעות רטובות.
כסו את התבניות בניילון נצמד.
התפיחו כ-40 דקות עד שעה.
בינתיים הכינו את הציפוי: קצצו בצל/ או חתכו לקוביות קטנות, ערבבו עם שמן ופפריקה.
לאחר ההטפחה, מרחו את שכבת הבצל על הבצק בתבניות.
אפו על חום של 180 מעלות כמחצית השעה.
פרסו ואכלו.
המלצות הגשה: ניתן להעביר את הלחם בשלמותו מהתבנית למגש יפה, ניתן לגרד מעל גבינה מלוחה, טעים במיוחד עם גבינת מתובלות וירקות/ או עם חמאה ודגים מעושנים.
הערה: הלחם טוב בהקפאה.