כיכר השבת

קל להכנה

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כולנו יודעים שאין כמו מאפה ביתי שממלא את הבית בניחוחות משכרים, אך למי יש זמן לגלגל לחמניות או לשטוח פיתות?! בינינו- לאף אחד. אז המתכון הזה הוא פתרון מושלם לעסוקות שבינינו. שוטחים את הבצק צ'יק צ'ק בתבניות ויוצא לחמים אווריריים וריחניים. נשאר לכם רק לפרוס ולאכול- בתאבון (אוכל ומתכונים). 

| 2 |
לחם בצל אוורירי
לחם בצל אוורירי (צילום: באדיבות המצלם)

מנות/יחידות4
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיקל
פרווה

מצרכים לבצק

  • מלח 1.5 כף
  • קמח 1 ק"ג
  • שמרים יבשים 1.5 כף
  • סוכר 4 כף
  • שמן 4 כף
  • מים חמימים 4 כוס
  • תבנית אינגלייש קייק 4 יחידות

מצרכים לציפוי

  • בצל מגורד/ חתוך לקוביות 1 יחידות
  • פפריקה מתוקה 1 כפית
  • שמן 5 כף

אופן ההכנה:

הניחו בתחתית קערת המיקסר מלח, הניחו קמח, חפרו גומה, טמנו את השמרים בתוך הגומה וכסו. שמרו שהשמרים לא יגעו במלח. הוסיפו את שאר החומרים.

ערבבו את הבצק במיקסר עם וו המיועד לכך, עד לקבלת עיסה אחידה (העיסה יוצאת מעט נוזלית).

שפכו את עיסת הבצק לארבע תבניות אינגלייש קייק. ישרו את הבצק בעזרת אצבעות רטובות.

כסו את התבניות בניילון נצמד.

התפיחו כ-40 דקות עד שעה.

בינתיים הכינו את הציפוי: קצצו בצל/ או חתכו לקוביות קטנות, ערבבו עם שמן ופפריקה.

לאחר ההטפחה, מרחו את שכבת הבצל על הבצק בתבניות.

אפו על חום של 180 מעלות כמחצית השעה.

פרסו ואכלו.

המלצות הגשה: ניתן להעביר את הלחם בשלמותו מהתבנית למגש יפה, ניתן לגרד מעל גבינה מלוחה, טעים במיוחד עם גבינת מתובלות וירקות/ או עם חמאה ודגים מעושנים.

הערה: הלחם טוב בהקפאה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אין הגהה? גבינות מתובלות מהמילה תבלין ולא מתובלות מהמילה לטבול. אא"כ מטבלי גבינה בצק מניחים להתפחה. לא להטפחה. תפיחה היא הגדלת הנפח. טפיחה היא מכה קלה כמו טפיחה על שכם.
1
התפיחו, לא הטפיחו...
לחמים ומאפים