רכיבים
- 1/2 כוס מים חמימים (32-37 מעלות)
- 1 כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / כל חלב פרווה אחר, מחומם ל-32-37 מעלות
- 1/4 כוס תחליף חמאה פרווה איכותי מומס
- 1 כף שמרי אינסטנט או שמרים יבשים פעילים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 1 כפית מלח
- 1/2 4 כוסות קמח מנופה
- להברשה: 2 כפות תחליף חמאה פרווה איכותי מומס
אופן ההכנה:
1. לקערה גדולה, יוצקים את המים, החלב ותחליף החמאה המומס. שופכים מעל את הסוכר, השמרים, המלח והקמח ומערבבים הכל יחד בעזרת כף או מרית. לאחר שהרכיבים מתאחדים, לשים ידנית את הבצק במשך 6-8 דקות עד שהמרקם חלק ומעט דביק, אבל לא יותר מדי דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים רק מעט קמח וממשיכים ללוש.
2. יוצרים כדור חלק מהבצק, מניחים אותו בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום חמים במשך 45 דקות עד שעה. איך יודעים שהבצק תפח היטב? נועצים בו אצבע (בעדינות) ואם הבצק "קופץ" אליכם בחזרה, הבצק מוכן.
3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור עגול. מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה משומנת כשהם צמודים זה לזה.
4. מכסים את כדורי הבצק במגבת או ניילון ומתפיחים שוב במקום חמים במשך 45 דקות עד שעה.
5. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות. בתום האפייה, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים אותן בתחליף החמאה המומס.
מצננים לחלוטין את הלחמניות ורק אז עוטפים היטב את התבנית כדי שלא ייכנס פנימה אוויר. שומרים את הלחמניות בטמפרטורת החדר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.
הצגת כל התגובות