רכיבים
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה, בתוספת עוד - לפי הצורך
- 2 כפות (25 גרם) סוכר מגורען
- ¼2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים אינסטנט
- 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה או שמן זית
- ¼1 כפיות מלח
לציפוי:
- 7 כפות (100 גרם) חמאה
- 5-6 שיני שום בינוניות, כתושות
- 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים עד לאיחוד. מערבבים פנימה את המלח. מחברים את וו הלישה למיקסר, מוסיפים את המים והשמן ומערבבים במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד, במשך 2-3 דקות. ממשיכים לערבב עוד 8 דקות במהירות בינונית-נמוכה, עד שהבצק רך ונשלף מדפנות הקערה.
2. מניחים את הבצק בקערה גדולה המוברשת בשמן ומקפיצים לציפוי (השומן ימנע מהבצק להתייבש). מכסים בניילון ומניחים במקום חם או על השיש במשך 1-2 שעות, או עד להכפלת הגודל.
3. כשהבצק תפח, טופחים עליו בעדינות בעזרת אגרוף כף היד כדי לשחרר אוויר מיותר. מחלקים את הבצק ל-15 מנות שוות (כל אחת במשקל של כ-45 גרם) ומעצבים כל אחת מהן לרצועה באורך של כ-20 ס"מ. מותחים בעדינות כל רצועה וקושרים לקשר פשוט. מסדרים את הקשרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה, עם רווחים גדולים ביניהם. מכסים ומניחים בצד למנוחה של 45-60 דקות או עד להכפלת הגודל.
4. לבינתיים, מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. ממסים 1 כף חמאה במחבת קטנה, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2-3 דקות, עד להפצת ריח ולהשחמה קלה. מערבבים את שארית החמאה עד להמסה ואז מוסיפים את הבזיליקום והמלח ומכבים את האש.
5. ממש לפני אפיית הלחמניות מורחים אותן במחצית מתערובת החמאה-שום. אופים במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים את תערובת החמאה שנותרה. אופים עוד 5 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מניחים לתבנית להתקרר במשך 5 דקות. מעבירים את הלחמניות לרשת התנור להתקררות מוחלטת.
6. מגישים את הלחמניות חמות או בטמפרטורת החדר.
הלחמניות במיטבן ביום הכנתן, אך ניתן להקפיא ולצרוך אותן עד חודשיים.