רכיבים
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
- 3 כפות שטוחות שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף גדושה מלח
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: חלוקי נחל או אבן לאפייה
1. ידנית או במיקסר עם וו לישה, מעבדים את הקמח עם השמרים והסוכר ומוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים. לאחר 3 דקות של עיבוד, מוסיפים את המלח ויתר המים, עד לקבלת בצק דליל ודביק.
2. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
3. מפזרים את חלוקי הנחל בתבנית ומחממים את התנור לחום של 220 מעלות. כשהתנור חם, מכניסים פנימה את התבנית עם האבנים ומלהיטים אותן בתנור.
4. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים כיוון שהבצק דביק ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, משטחים אותו קלות לצורה של פיתה ומסדרים אותם על המשטח המקומח.
5. כשהאבנים לוהטות, מניחים עליהן את הפרנות ואופים אותן במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות