פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 8 נתחים של פילה אמנון
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים כתומים, חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים ירוקים / אדומים חריפים
- 2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
- 6 שיני שום, פרוסות
- 3 כפות עגבניות קצוצות
- 2 כפות לימון כבוש
- 1 לימון, פרוס
- 2 כפות אריסה חריפה
- מלח ופלפל
- מעט כמון
- מעט כוסברה טחונה
- 1 כוס כוסברה, קצוצה גס
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר רחב / סוטאז'. מסדרים עליו את הפלפלים, שיני השום, העגבניות, פרוסות הלימון ומחצית מכמות הירק.
2. מערבבים את הלימון הכבוש עם האריסה, התבלינים והשמן ומוסיפים מחצית מהכמות לסיר. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים מים. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.
3. מסדרים מעל את הדגים ומורחים את יתרת תערובת האריסה והירק. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים טעמים.