רכיבים
- 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אבקת שום, מחולקת לשניים
- 1 כפית מלח גס, מחולקת לשניים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת בצל
- 4 נתחי פילה סלמון, עם עור
- 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
- 2 לימונים
- 1 כף שמיר טרי קצוץ
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה, שמן הזית, 1/2 כפית מאבקת השום ו-1/2 כפית מהמלח הגס. מסדרים את תפוחי האדמה על שטח של חצי תבנית. אופים עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים בתחתית, במשך 13-15 דקות, הופכים פעם אחת במהלך הצלייה.
2. בינתיים, בקערה קטנה, מערבבים יחד את הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת הבצל ושני חצאי הכפיות הנותרים של אבקת השום והמלח הגס.
3. יוצרים שני חריצים בצד הבשרני של כל פילה סלמון, כדי שהמרגרינה והתבלינים יחלחלו פנימה. מניחים את פילה הסלמון על החצי הריק של גיליון האפייה, עם הפנים כלפי מטה. מטפטפים את המרגרינה המומסת מעל הסלמון ותפוחי האדמה. מפזרים מעל את תערובת התבלינים. חותכים לימון אחד לשניים וסוחטים את שני החצאים על כל התבנית, תוך לכידת הגרעינים בידיים. אופים עד שהסלמון מתפרק בנעיצת מזלג, במשך 10-12 דקות.
4. חותכים את הלימון הנותר ל-4 חלקים. מפזרים את הסלמון ותפוחי האדמה עם השמיר והפטרוזיליה על גבי צלחות ההגשה, יחד עם עם רבעי הלימון.