סלמון אפוי בציפוי קראנצ'י של אגוזי מלך וצנוברים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 20 אגוזי מלך, קצוצים דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
- 3 לימונים, חצויים
- שמן זית
- 6 נתחים של פילה סלמון
- 4 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-135 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים את אגוזי המלך והצנוברים; מתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים את הסלמון על פיסת נייר אפיה וסוחטים מעל את הלימון; מזלפים מעט שמן זית. מפזרים את תערובת האגוזים על הסלמון וסוחטים מעל את שארית הלימון.
3. אופים את הסלמון במשך 25-30 דקות או פחות במידה ומעוניינים במידת עשייה קלה יותר.