כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים

פשוט, טעים וקיצי: מתכון לפילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים - מנה פיקנטית וקלה להכנה שכיף לפנק בה את המשפחה בימים חמים (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
פילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים
פילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילטים של דג אמנון
  • 15-20 פלפלונים קטנים בכל מיני צבעים
  • 1 ראש שום שלם מפורק לשיניים בקליפתן
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס

אופן הכנת פילה דג ופלפלונים בתנור:

רגע לפני: מתכון לפילה אמנון אפוי עם פלפלונים בכל מיני צבעים - מנה פיקנטית וקלה להכנה שכיף לפנק בה את המשפחה בימים חמים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, ומפזרים מעל את שיני השום בקליפתן, ואת הפלפלונים בשלמותם.

• יוצקים מעל את שמן הזית והיין, ומתבלים במלח.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות. יש להיזהר ולא לאפות את הדג יותר מחצי שעה. אפייה ממושכת תייבש את הדג מבפנים ותכחיד את טעמו.

• מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה עושים לאחר האפיה עם הקליפה של השום?
1
לפלפלים קטנים. המנה השתכנזה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דגים