גרפולוגיה, הינה תחום שהשימוש בו, עם הזמן, נעשה יותר ויותר נרחב למיגוון מטרות. תורה זו, של אבחון כתבי-יד, הוכיחה את עצמה ככה אמינה ויעילה, עד שקימים היום לא מעט מעסיקים, בפרט בעלי מפעלים וחברות גדולות, שלא יקבלו עובד, מבלי שעבר את המבחן הגרפולוגי שמסייע לבדוק, את ההתאמה למקצוע, כמו בדיקת רמת יושר, מידת אחריות, חריצות עמידה בלחצים, טיב יחסי-אנוש, ועוד.
כמו כן, נעזרים באבחון הגרפולוגי לתחום הטיפולי. פסיכולוגים, מנחי-נישואין ושאר מטפלים מוצאים בגרפולוגיה דרך יעילה לסייע לבנות את כוון הטיפול, ולעלות מיד על נקודות קושי, מחסומים ותכנים פנימיים לא מודעים של המטופלים, אשר במקרים רבים קשה, או אף לא ניתן לזהותם בתחילת התהליך הטיפולי, מסיבות שונות.
שימושים נוספים הנעשים בגרפולוגיה הם: זיהוי זיופי מסמכים וחתימות, תוך שימוש בשיטות מדעיות, כאשר העוסקים בו מוכרים כעדים מומחים בבית משפט ("גרפולוגיה משפטית"), יעוץ אישי לפרטים הכולל, בין השאר, הכוונה מקצועית, יעוץ גרפולוגי בדבר התאמה לקשר נישואין, ועוד.
למרות שכתב היד הוא כלי חזק ועצמתי בפני עצמו, למטרות איבחון, הרי שמנסיוני האישי, ומנסיונם של גרפולוגים רבים אחרים, ישנה חשיבות רבה לעריכת "סוללת אבחונים" נוספת הקשורה לגרפולוגיה, כגון: "מבחן העץ", ציורי דמות ומשפחה, מבחן "ורטג", ועוד. המטרה בכך היא, להוסיף ביסוס וחיזוק למה שרואים דרך כתב היד, בפרט שלעיתים קרובות, דוקא מתוך הציור שהוא חופשי יותר, עולים וצפים עוד תכנים ותגליות על האישיות שמהווים השלמה לניתוח שהתקבל מהכתב.
במדור שלפנינו, בכוונתי לגעת בסוגים השונים של האבחונים הגרפולוגיים, ולהביא דוגמאות חיות.
אני פותחת בנושא משמעות השרבוט. השרבוט אומנם, לא נמנה על סוללת האיבחונים המקובלת, אך בהחלט יכול גם לחשוף אינפורמציה מענינת על האדם שיוצר אותו.
כתובת המייל: tamarf.grapho@gmail.com
קריאה מהנה ולימוד נעים!
תמר פינקלשטיין
גרפולוגית מוסמכת, מטעם האגודה
לגרפולוגיה מדעית בישראל
הצגת כל התגובות