צוות המעבר של דונלד טראמפ שוקל אפשרות לפתוח בשיחות ישירות עם מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, כך לפי שני גורמים המכירים את הנושא ושוחחו עם 'רויטרס'.
בקרב כמה מבכירי הצוות של טראמפ קיימת נטייה לתמוך בגישה ישירה של הנשיא הנבחר, תוך הסתמכות על הקשר שכבר נוצר בין טראמפ לקים במהלך כהונתו הראשונה. אותה מערכת יחסים כללה חילופי עלבונות מצד אחד, ומה ש"טראמפ כינה מכתבים 'יפים'", מצד שני.
כזכור, השניים נפגשו שלוש פעמים בין השנים 2017 ל-2021, כולל מפגשים בסינגפור, האנוי, ובאזור המפורז בגבול הקוריאני – צעד תקדימי שבו נשיא אמריקאי מכהן דרך את רגלו בצפון קוריאה. עם זאת, פגישות אלו לא הניבו תוצאות קונקרטיות.
כפי שתועד אז האירוע ההיסטורי, נראה טראמפ עומד בצד הדרום קוריאני של הגבול, קים מעבר לקו הגבול מצפון, ומזמין את אורחו באופן סמלי לעבור את הגבול בצעד בודד בין המדינות האויבות.
בזמן כהונתו הראשונה, קים דרש הקלה בסנקציות בינלאומיות בתמורה לצעדים בתחום פירוז הנשק הגרעיני, אך המגעים נעצרו לאחר שלא הושגו הבנות הדדיות. כעת, על פי דיווחים בתקשורת הממלכתית של צפון קוריאה, קים ציין רק לאחרונה כי "ארצות הברית ממשיכה להחריף את המתיחות ומסכנת מלחמה גרעינית", אך יש לציין כי הדברים נגעו לממשל ביידן.
מקורות המעורבים בדיונים מציינים כי טרם התקבלו החלטות סופיות בנושא, ומדובר עדיין בדיונים מוקדמים. יעד אפשרי ראשוני של טראמפ הוא לחדש ערוצי תקשורת בסיסיים עם פיונגיאנג, אך עדיין לא הוגדרו מטרות אסטרטגיות מדויקות או לוח זמנים ברור. יתרה מזאת, הנושא עשוי להיות נדחק לשוליים בשל סוגיות מדיניות חוץ בוערות יותר, כמו המשבר באוקראינה והמתיחות במזרח התיכון.
במקביל, טראמפ מינה את אלכס וונג, פקיד מחלקת המדינה לשעבר, לסגן היועץ לביטחון לאומי. וונג מילא בעבר תפקיד מרכזי במאמצי הדיפלומטיה מול צפון קוריאה, והיה שותף לארגון פסגות טראמפ-קים. טראמפ אמר בהצהרה: "כמי שהיה סגן הנציג המיוחד לנושא צפון קוריאה, הוא עזר לנהל משא ומתן על הפסגה שלי עם קים ג'ונג און".
לא ברור עדיין כיצד תיגש פיונגיאנג לשיחות, במיוחד לאור המתח בשנות כהונתו של הנשיא היוצא, ג'ו ביידן, ומההתעלמות להצעותיו לשיחות ללא תנאים מוקדמים. בינתיים, צפון קוריאה הרחיבה את ארסנל הטילים שלה והעמיקה את קשריה עם רוסיה, מה שמעצים אתגר נוסף עבור וושינגטון.