אחרי חודשים של עיכובים, יו"ר בית הנבחרים הודיע אמש (שני) כי יפעל לקדם חקיקה שתעניק סיוע משמעותי לישראל, יום בלבד לאחר שעלו דיווחים ראשוניים בנושא קידום הסיוע שתקוע כבר חצי שנה בקונגרס האמריקאי.
כדי להתמודד עם הפלונטר הפוליטי, הודיע יו"ר בית הנבחרים כי הוא מתכוון למעשה להעלות שלוש הצעות חוק עבור שלוש חבילות שונות; האחת עבור ישראל, השנייה עבור אוקראינה והשלישית עבור טייוואן ובעלות ברית אחרות. בהצבעה רביעית ידונו המחוקקים בשורת הצעות החשובות לרפובליקנים בנושא ביטחון הפנים.
המניעה עד כה לחוקק חוק סיוע עבור ישראל נבעה מהתעקשותו של ביידן לכרוך את ישראל ואוקראינה האחת בשנייה באותו חוק, והמהלך של ג'ונסון נועד להפריד אמנם את החבילות - אך יחד עם זאת לקדם גם הצעת חוק עבור אוקראינה, שייתכן ותעבור ברוב בבית הנבחרים למרות התעקשותם של הגורמים הניציים יותר במפלגה הרפובליקנית.
זאת ועוד, למרות שהפרדת החבילות איננה צעד שמוצא חן בעיניו של הנשיא ביידן שאף הודיע בעבר כי יטיל וטו, מסתבר כי המתקפה האיראנית חסרת התקדים במוצאי שבת נגד ישראל תמנע מהנשיא להתנגד למהלך וייתכן כי הבעיה תבוא על פתרונה והסיוע יוזרם.
יו"ר בית הנבחרים התייחס אמש (שני) למתקפה האיראנית ואמר: "אנחנו יודעים שהעולם צופה בנו כדי לראות איך אנחנו מגיבים", אמר מר ג'ונסון לכתבים. "יש לנו טרוריסטים ורודנים ומנהיגים איומים ברחבי העולם כמו פוטין ושי ובאיראן, והם צופים לראות אם אמריקה תעמוד למען בעלות בריתה והאינטרסים שלנו ברחבי העולם - ואנחנו נעשה זאת".
יחד עם זאת, עדיין קיים חשש כי הרפובליקנים המאגפים את ג'ונסון מימין יתנגדו להצעות החוק לאור כך שגם אוקראינה כלולה בחבילת החוקים.
חלק מאותם נציגים אף איימו בעבר להדיח את ג'ונסון כפי שהדיחו את קודמו מק'ארתי, אך ג'ונסון אמר כי הוא אינו חושש. "אני לא מבלה את זמני בדאגה לגבי הצעות להדחה", הוא אמר לכתבים ביום שני בערב, בהתייחסו להצבעה מהירה להדחתו מתפקיד המנהיגות שלו. "אנחנו צריכים למשול כאן, ואנחנו הולכים לעשות את העבודה שלנו."
כדי להרגיע את הקולות הניציים במפלגתו, אמר ג'ונסון כי ייתכן וחלק מהכספים שיועברו לאוקראינה במסגרת חוק הסיוע ינוכו מנכסים רוסיים שהוקפאו בארה"ב, מהלך דומה לזהה שמקדמים בימים אלו באירופה.