אחד הקולות המוטים ביותר כנגד ישראל בחודשים האחרונים היה זה של נשיא צרפת עמנואל מקרון, שהיה גם המנהיג המערבי הראשון לקרוא להפסקת אש מוחלטת ברצועה.
במאמר משותף שפורסם אמש (שני) ב'וושינגטון פוסט' עם מנהיגי העולם הערבי ה"מתון", הלא הם מלך ירדן עבדאללה השני ונשיא מצרים א-סיסי, קראו השלושה להפסקת אש מיידית ברצועה, תוך האשמות בוטות כלפי ישראל, וכך נכתב:
"המלחמה בעזה והסבל ההומניטרי הקטסטרופלי שהיא גורמת חייבים להסתיים כעת. אלימות, טרור ומלחמה לא יכולים להביא שלום למזרח התיכון. פתרון שתי המדינות יוכל. זוהי הדרך האמינה היחידה להבטחת שלום וביטחון לכולם, ולהבטיח שלא הפלסטינים והישראלים לעולם לא יצטרכו לחיות מחדש את הזוועות שפקדו אותם מאז המתקפה ב-7 באוקטובר", כותבים שלושת המנהיגים.
המנהיגים מתייחסים גם להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם להפסקת אש - תוך התעלמות מהעובדה שההחלטה תקפה רק עד לסוף הרמדאן: "ב-25 במרץ, מועצת הביטחון של האו"ם קיבלה סוף סוף את אחריותה בדרישה להפסקת אש מיידית בעזה. זהו צעד קריטי שיש ליישם במלואו ללא דיחוי נוסף.
לאור המחיר האנושי הבלתי נסבל של המלחמה, אנו, מנהיגי מצרים, צרפת וירדן, קוראים ליישום מידי וללא תנאי של החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2728. אנו מדגישים את הצורך הדחוף להביא להפסקת אש קבועה בעזה".
שלושת המנהיגים הוסיפו כי הם "מדגישים את הדחיפות ביישום דרישת מועצת הביטחון לשחרור מידי של כל בני הערובה ומאשרים את תמיכתנו במשא ומתן המתווך על ידי מצרים, קטאר וארה"ב העוסקים בהפסקת אש, כמו גם בני הערובה והאסירים", תוך עריכת השוואה מקוממת בין אזרחים שנחטפו מבתיהם למחבלים מרצחים שנעצרו על ידי ישראל לאחר ביצוע זממם.
בטור שהתפרסם אמש (שני) כאמור ב'פוסט', מתעלמים המנהיגים מהצורך להיפטר מהטרור העזתי של חמאס שיורה ללא הבחנה על אזרחי ישראל וקוראים להפסקת הלחימה תוך הימנעות מחדירה לרפיח: "מכיוון שאנו קוראים לכל הצדדים לציית לכל החלטות מועצת הביטחון הרלוונטיות של האו"ם, אנו מזהירים מפני ההשלכות המסוכנות של מתקפה ישראלית על רפיח, שבה כ-1.5 מיליון אזרחים פלסטינים חיפשו מקלט", נכתב עוד.
המנהיגים מדגישים כי "מתקפה כזו רק תביא יותר מוות וסבל, תגביר את הסיכונים וההשלכות של עקירה המונית של תושבי עזה ותאיים על הסלמה אזורית. אנו חוזרים ומדגישים את כבודנו השווה לכל החיים. אנו מגנים את כל ההפרות וההתעללות של המשפט ההומניטארי הבינלאומי, לרבות כל מעשי אלימות, טרור והתקפות חסרות הבחנה על אזרחים. הגנה על אזרחים היא חובה משפטית בסיסית עבור כל הצדדים ואבן הפינה של המשפט ההומניטארי הבינלאומי. הפרת חובה זו אסורה לחלוטין", כותבים שלושת המנהיגים תוך גינוי של ישראל.
"הפלסטינים בעזה כבר אינם מתמודדים רק עם סכנת רעב, אלא הרעב כבר מתחיל. יש צורך דחוף בהגדלה מאסיבית במתן והפצה של סיוע הומניטרי. זוהי דרישה מרכזית של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם 2720 ו-2728, המדגישות את הצורך הדחוף להרחיב את אספקת הסיוע".
נשיא צרפת ומנהיגי ירדן ומצרים ניצלו את הבמה בפוסט כדי לגנות את ישראל על הרג עובדי הסיוע: "סוכנויות האו"ם, כולל סוכנות הסעד והעבודות של האו"ם, ושחקנים הומניטריים ממלאים תפקיד קריטי בפעולות הסיוע בעזה. יש להגן עליהם ולהעניק להם גישה מלאה, לרבות בחלקה הצפוני של רצועת עזה. אנו מגנים את הרג עובדי הסיוע ההומניטריים, לאחרונה במתקפה נגד שיירת הסיוע של World Central Kitchen", נכתב, כאילו מדובר היה בירי מכוון.
"בהתאם לחוק הבינלאומי, מחויבת ישראל להבטיח זרימת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה הפלסטינית, אחריות שהיא לא מילאה. אנו חוזרים על דרישת מועצת הביטחון להסיר חסמים לסיוע הומניטרי ולישראל להקל באופן מיידי בסיוע הומניטרי בכל נקודות המעבר, לרבות בצפון רצועת עזה ובאמצעות מסדרון יבשתי ישיר מירדן, כמו גם דרך הים.
אנו, מנהיגי מצרים, צרפת וירדן, נחושים להמשיך ולהגביר את מאמצינו לענות על הצרכים ההומניטריים, הרפואיים והבריאותיים של האוכלוסייה האזרחית בעזה, בתיאום הדוק עם מערכת האו"ם והשותפים האזוריים", כותבים שלושת המנהיגים.
"לבסוף, אנו מדגישים את הדחיפות של החזרת התקווה לשלום וביטחון עבור כל האזור, בעיקר עבור העם הפלסטיני והישראלי. אנו מדגישים את נחישותנו להמשיך לעבוד יחד כדי למנוע הסלמה אזורית נוספת, ואנו קוראים לכל השחקנים להימנע מכל פעולה הסלמה. אנו קוראים להפסיק את כל הצעדים החד-צדדיים, כולל פעילות ההתנחלויות והחרמת קרקעות. אנו גם קוראים לישראל למנוע אלימות מתנחלים.
אנו מדגישים את ההכרח לכבד את הסטטוס קוו ההיסטורי והמשפטי באתרים הקדושים למוסלמים ולנוצרים בירושלים, ואת תפקידו של הווקף הירדני תחת האפוטרופסות ההאשמית.
אנו מדגישים את נחישותנו להגביר את המאמצים המשותפים שלנו להביא ביעילות לפתרון שתי המדינות. הקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית על בסיס פתרון שתי המדינות, בהתאם לחוק הבינלאומי והחלטות מועצת הביטחון הרלוונטיות, לחיות זה לצד זה בשלום ובביטחון עם ישראל, היא הדרך היחידה להשיג שלום אמת. מועצת הביטחון חייבת למלא תפקיד בפתיחת אופק זה לשלום באופן נחרץ".
כפי שניתן להיווכח, לאורך כל הטור הארוך של שלושת המנהיגים, לא הוזכר ארגון הטרור חמאס בשמו ולו פעם בודדת.
הצגת כל התגובות