לקראת פסח

חריג: החיילים קיבלו לחג את "המצות הקטנות בעולם"

לראשונה חולקו מצות קטנות בגודל "כזית" לחיילים יהודים באזור החזית באוקראינה, כדי לאפשר להם לקיים את מצוות אכילת מצה בתנאי השדה. המצות נאפו בעבודת יד במאפייה בדנייפרו (בעולם)

|
1
| כיכר השבת |
(צילום: FJCU)

השנה, לראשונה, חולקו למאות חיילים יהודים באוקראינה, הנמצאים באזור החזית, מצות בגודל של "כזית" בדיוק - שהן למעשה המצות הקטנות בעולם. מצות אלו נאפו בעבודת יד אישית במאפיית 'תפארת המצות' בדנייפרו.

קוטר של כל אחת מהמצות כ-18 ס"מ - לעומת כ-30 ס"מ של מצה רגילה. וזאת מתוך מטרה לאפשר לחיילים לקחת אותה בתנאי החזית מבלי לתפוס מקום רב. לחיילים בחזית חולקו גם הערכות לליל הסדר שחולקו ליתר היהודים במדינה.

(צילום: FJCU)
(צילום: FJCU)
(צילום: FJCU)

שלוחי חב"ד ביחד עם "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" (FJCU) סיימו בימים אלה את חלוקתם של מצות שמורות וערכות מיוחדות לרבבות בתי אב יהודיים במדינה. שינוען החל מיד לאחר חג הפורים וכמיטב המסורת הן חולקו למשפחות יהודיות ב-169 הקהילות היהודיות ברחבי מדינת הענק.

הערכות הוכנו ונארזו על ידי עשרות עובדים ומתנדבים במרכז הלוגיסטי הענק של הפדרציה בעיר דניפרו שבמזרח המדינה הנחשבת ל"בירת יהדות אוקראינה".

כל ארגז כולל מצות עבודת יד ומצות מכונה, יין, מיץ ענבים, קערת ליל הסדר, גביע, פאזל של קערת ליל הסדר, נרות חג ושבת, הגדה מפוארת מתורגמת לאוקראינית וכן עלון הסברה על החג ומצוותיו.

(צילום: FJCU)
(צילום: FJCU)

בנוסף, גם השנה, בחג הפסח הרביעי ברציפות, יתקיימו עשרות סדרי פסח ציבוריים שמארגנים שלוחי חב"ד בסיוע הפדרציה וזאת למרות התגברות ירי הטילים לערים המרכזיות, עוצר בלילות וצעירים יהודיים רבים שנלחמים בחזית. ב-41 הסדרים הציבוריים צפויים להשתתף כ-20,000 יהודים.

יו"ר הקהילות היהודיות באוקראינה הרב מאיר סטמבלר אומר: "אחרי 4 שנות מלחמה מלאות ב"מרור", אנו בטוחים שבחג החירות הקרוב נזכה לשבת בירושלים עיר הקודש ולאכול שם מן הזבחים ומן הפסחים, ביחד עם משיח צדקנו".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אןי אין על הרבי מליובאוויטש ועל חב״ד. כל הלב לכל האחד.
..
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות