ישראל מתכוננת למשפט ראווה נגד מחבלי הנוחב'ה שיתקיים בסגנון "משפט אייכמן", כך מדווח הבוקר (ראשון) ה'וול סטריט ג'ורנל'.
כמות הנתונים שנמצאים בידי משטרת ישראל היא עצומה. בידי חוקרי המשטרה לא פחות מ-200,000 תמונות וסרטונים, וכ-2,000 עדויות של ניצולים מהטבח - נתונים שהמשטרה עובדת עליהם כדי להצליב מידע ולהגיע מתוך כך לכתבי אישום ספציפיים נגד המחבלים.
המטרה של ישראל היא לבנות תיק משפטי שיהיה מקובל גם מבחינה בינלאומית. בנוסף לעדויות והתצלומים, משטרת ישראל וגורמי החקירה עובדים מאז השבעה באוקטובר בנוסף על ניתוח של ממצאים פורנזיים מזירות הטבח.
אחת הבעיות היא העובדה שבימים הראשונים של הלחימה, מיד אחרי חג שמחת תורה, ישראל הייתה עסוקה בלחימה פעילה ובמצב של הישרדות ודחיקת המחבלים מחוץ לשטח ישראל, דבר שגרם עיכוב בבדיקת ממצאים בזירה, אומרים מומחי משפט לעיתון.
מהדיווח עולה כי ישראל מתכוננת למשפט המשמעותי ביותר שהכירה המדינה מאז שנות ה-60, אז שפטה ישראל את אדולף אייכמן שלבסוף נגר עליו מוות בתלייה.
"מדינת ישראל מעולם לא עסקה בעבר בפשעים ובחקירה בהיקף כזה", אמר רועי שיינדורף, לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
"זה יהיה אחד המשפטים החשובים ביותר שיתרחשו בישראל", תיאר המשפטן.
מקורות המידע הם רבים: מצלמות ה'גו-פרו' של המחבלים, מצלמות האבטחה, מצלמות רכב, חקירות של המחבלים עצמם, סרטונים שהועלו על ידי המחבלים לרשתות החברתיות השונות וכמובן העדויות של הניצולים מהמסיבה שהעידו על זוועות שראו במו עיניהם בזמן שהתחבאו, או התעללויות שנעשו בניצולים עצמם. העיתון מצטט את דברי המפכ"ל שבתאי שתיאר את האלימות כשיטתית וחסרת תקדים באכזריותה.
ישראל זיהתה עד כה כ-800 אזרחים שנרצחו על ידי מחבלי חמאס, מתוכם 37 קטינים מתחת לגיל 17, שישה מהם מתחת לגיל 5. 25 בני אדם מעל לגיל 80 נרצחו על ידי מחבלי חמאס כולל אישה בת 94.
מדינת ישראל מתכוונת להפוך את המשפט נגד המחבלים ואת העדויות שיעלו כנגדם לאירוע היסטורי שישתמר בארכיוני המדינה, למען ידעו הדורות הבאים.
הצגת כל התגובות