שר התפוצות עמיחי שיקלי יוצא היום (שני) במכתב חריף לאוניברסיטת פרינסטון שבמדינת ניו ג'רזי, בעקבות פרסום 'ynet' בשבוע שעבר אודות תכנית לימודים במוסד האקדמי המבוססת על ספר הקובע ש"ישראל קוצרת איברים מפלסטינים בגדה".
בשבוע שעבר פורסם ב'ynet' אודות קורס הנלמד באוניברסיטת פרינסטון היוקרתית - הנחשבת לאחת מהטובות בעולם, במסגרתו לומדים התלמידים שישראל מבצעת בפלסטינים 'חיסול אתני' מכוון כביכול, וכי במסגרת אותו 'חיסול' היא קוצרת איברים מפלסטינים, לאחר שמטילה בהם מומים.
תוכנית הלימודים השערורייתית מבוססת על ספר שכתבה פרו' ג'סביר פואר בשם "הזכות להטיל מום". בספר היא מתארת את האופן בו ישראל יורה באופן מכוון בפלסטינים שלא על מנת להרוג אלא כדי להטיל בהם מומים ו"להשאיר את האוכלוסייה הפלסטינית מוחלשת".
למעשה בספר היא כותבת דברים חמורים אף יותר וטוענת שישראל, וליתר דיוק צה"ל "סוחר באיברי ילדים" - חיים או מתים "לצרכי מחקרים מדעיים".
בכתבה מתוארת באריכות האווירה האנטישמית השוררת באוניברסיטה היוקרתית, גם בלי קשר לקורס המקומם. לפי דוח של ארגון StopAntisemitisim מדובר באחד המוסדות האקדמאיים עם הכי הרבה אנטישמיות, בהם תלמידים יהודים מרגישים "לא בטוחים" ולא מקבלים גיבוי או תמיכה מהצוות.
הבוקר (שני) פורסם ב'ynet' מכתב ששלח שר התפוצות עמיחי שיקלי להנהלת האוניברסיטה בו הוא דורש להסיר את הספר האנטישמי מתוכנית הלימודים.
באיגרת ששלח לנשיא האוניברסיטה, פרופ' כריסטופר אייסגרובר כתב השר בין השאר: "אני כותב לך כשר שאחראי להילחם בהסתה ובקנאות נגד העם היהודי ומדינת ישראל. יש חשיבות עליונה עבורי להגיע אליכם כדי להביע את הגינוי העמוק והחרדה שלי על הכללת הספר 'הזכות להטיל מום: חולשה, יכולת, מוגבלות', שכתבה פרופ' ג'סביר פואר".
עוד כתב השר שיקלי כי "היה מזעזע לראות שהספר הזה כולל רמיזות מפורשות שישראל משתמשת באסטרטגיה מכוונת של הטלת מום בפלסטינים. האשמה הזויה ושקרית זו אינה אלא עלילת דם אנטישמית של ימינו. יצוין כי הכללת תעמולה אנטישמית כזו כחלק מקורס רשמי שיילמד בפרינסטון אינה מקדמת בשום צורה את הרעיון של דיון אקדמי פתוח או את חופש הביטוי בקמפוס, וגם אינה כוללת כל ערך חינוכי. במקום זאת, היא תורמת לאווירה עוינת ומפלגת נגד יהודים וישראלים שלומדים באוניברסיטה שלך, כמו גם נגד הקהילה היהודית", כתב השר.
בסיום דבריו הוא מבקש מהנהלת האוניברסיטה להסיר את הספר לחלוטין מתוכניות הלימודים, ומציע לאוניברסיטה לקיים בדק בית באשר לקריטריונים לפיהם מאושרות תוכניות אקדמאיות: "כמו כן, אנחנו ממליצים לאוניברסיטה לבצע סקירה יסודית של החומרים האקדמיים הנלמדים בקורס ספציפי זה, כמו גם בקורסים אחרים, כדי להבטיח שהם עולים בקנה אחד עם עקרונות היושרה האקדמית והם נקיים מכל צורה של אפליה, לרבות אנטישמיות. אני מצפה לתגובתך", סיכם את דבריו.
הצגת כל התגובות